Hvorfor investere tid i en personlig hjemmeside?

Ja, hvorfor egentlig?

Kampen om drømmejobbet er hård, men vi stræber alle efter det.

I min søgen efter mit næste job har jeg især lært én vigtig ting: man skal skille sig ud fra mængden! Vi er utallige mennesker, som søger job – unge som gamle, nyuddannede som erfarne, matematikere og økonomer som humanister og kommunikatører… vi søger alle efter netop dén hylde, som kan fungere som vores nye landingsplads.

Men hvordan skiller man sig så ud fra mængden? Mit bud er at vende traditionerne på hovedet og gøre, hvad de andre ikke gør – og dermed blive en af de få!

Og netop dét har jeg kastet mig ud i denne gang. I en tid hvor ‘the world wide web’ og digitale medier er det nye normale, er min interesse for at sætte mit eget præg på netop dette blevet vakt. Jeg ville dermed lære mig selv noget nyt… at bygge en hjemmeside sten for sten ved hjælp af youtube-videoer og “how to”-googleguides.

Jeg gør det, fordi jeg er typen, som er afhængig af læring, jeg nyder at blive udfordret, og jeg har valgt at tro på, at forandringer har en mening med galskaben.

Her tillader jeg mig at referere til den græske filosof, Heraklit af Efesos, som allerede for mere end 2.500 år siden talte om forandringer som en uundgåelig ting i livet med sin forklaring:

“no man can ever step in the same river twice, for it is not the same river and he is not the same man”

For at koge det filosofiske ned til noget, der giver mening, kan det forklares således: dét vand, man stiger op af, flyder videre, så næste gang man bader i floden, bader man i noget andet vand, og man er selv forandret efter at have udviklet ny viden og nye meninger fra nye oplevelser, som former mennesket hvert sekund.

Ligesom jeg ikke er det samme menneske, som da jeg satte foden i floden for første gang og landede mit første job som 13-årig, er tiderne for jobsøgning på klassisk manér med den traditionelle jobansøgning og det traditionelle CV heller ikke de samme. Men gør det noget?

Jeg elsker at føle, at jeg har opnået noget, jeg ikke kunne før. Så når jeg står over for en ny udfordring – noget jeg ikke har prøvet før – er min holdning ikke “dét kan jeg ikke!” – nej, det hedder: “det kan jeg ikke endnu!

Og netop denne side blev starten på mit nye projekt om at lære noget, jeg ellers ikke tidligere har vidst noget om.

Så her er den… min egen lille platform, hvor jeg har plads til at brede mig og male i mine egne farver, og hvor jeg også kan få plads til diverse skriverier! En platform som forhåbentlig kan være medvirkende til, at jeg skiller mig ud fra mængden, uden at jeg behøver at montere rundsave på albuerne for at møje mine konkurrenter ned; men fordi jeg skaber plads til mig selv på en anden vej udenom motorvejen fyldt med morgentrafik af andre jobsøgende.

Så ja, jeg har valgt at investere tid i min egen personlige hjemmeside med et håb om, at jeg kan skille mig ud fra mængden med et nyt og anderledes CV – og samtidig skabe min egen kreative platform med plads til udvikling.

… dermed vil jeg slutte af med at sige: velkommen til!